Balaton Camino

Alapító, tulajdonos, szervező

200 kilométer és 10 nap. Ennyire osztottuk szét a Balaton körbejárását, napi 20-25 kilométert mentünk átlagban 2017-ben, mikor először vágtunk neki a Balaton körnek. Akkor még nem sejtettük, hogy a Balaton Camino mozgalom lesz. Mi hárman – Rákász-Losonczy Judit, Scherer Anna és én – lassan 20 éve vagyunk barátok, közös munka projektjeink is jócskán voltak. Judit vetette fel 2017 év elején, hogy kellene egy love-projekt, valami olyan, ahol mi vagyunk saját magunk megrendelői. Tehát mindent úgy csinálunk, ahogy egy tökéletes projektet elképzelünk. A Balaton közös szerelem, a megkerülése régi álom, a séta viszont új elem volt, de hamar rábólintottunk. Miért télen? Mert ilyenkor minden sokkal nyugodtabb, lassúbb, mások a színek, mint megszoktuk, van idő megfigyelni, van idő gondolkozni. Kalandjainkról blogot vezettünk, és mi magunk is meglepődtünk, mekkora médianyilvánosságot kaptunk. 300 000 lépés lett a vége.

2018-ban aztán újra nekiindultunk, akkor már lehetett csatlakozni hozzánk, és a Nagyon Balaton programok közé is bekerültünk.

2019-ben ősszel már a Nagyon Balaton szponzorálásával indultunk neki a legnagyobb sétának, melyen összesen több mint 500 ember vett részt, közülük körülbelül 50-en akár 10 napot is velünk gyalogoltak. A Balaton Camino mozgalom lett, saját pólóval, reggeli indulásokkal, belső csoporttal és gasztro élményekkel, camino menükkel fűszerezve a tó mentén. És életünk nagy kalandja.